2011/07/21

Hogy csináljak pózt a dollomnak?

Sziasztok! Most mutatok egy példát,  hogy lehet a dollnak csípőn a keze. Lépésekben elmagyarázom és képpel mutatom hogyan szoktam én csinálni.

1. Lépés -> Scenery szerkesztés
Tegyél be háttérnek egy egyszínű dolgot (én egy rózsaszín háttért használok Stardesign-nal csináltam). Rakd rá a dollod a képre, adj rá ruhát is, ez fontos, mert a végén már nehezebb lenne! Ha ez megvan, akkor nyomd le a fotó billentyűt (PRTSC SYSY RQ, a delete közelében van).



2. Lépés -> Nyisd meg a Paint-et
Válaszd ki bal oldalt, a menüből a szaggatott négyzetet (Jobb felső ikon - kijelölés a neve) majd jobb egérgomb és beillesztés. Most pedig el kell tünteni a doll kezét, a vállát hagyd meg!. Ecsettel csináld, a színt pedig ollyanall kell, mint amilyen a háttér, ehhez a pipettát használd.


3. lépés -> Felkar 
Vissza megyünk a sceneryhez és elforgatjuk a dollt, hogy a felkar megfelelő szögbe álljon majd eltávolítjuk a doll testét, csak a felkarra lesz szükségünk.

Ha ez megvan akkor a felkart hozzá illesztjük az eredeti dollhoz. A félkart körbe kell vágni a szaggatott csillag gombbal (Bal felső, Szabadkézi kijelölés a neve) és utána kell odarakni a vállához. Lehet hogy az illesztésnél leszek kis hibák, azokat neked kell kiszínezni, vagy vékonyítani a karon..:)

4. lépés -> Alkar
Ugyanúgy, mint az előbb vissza megyünk Stardollra és forgatunk a dollon.


Ha ez megvan akkor levágjuk a kéz fejt, szaggatott csillaggal körbevágjuk az alkart és hozzá illesztjük a dollhoz.

5. lépés -> Kézfej
Nem muszáj megcsinálni, csak így olyan mintha a seggét fogná :D 
Szóval. A bal kéz fej ott van szaggatott négyzettel kijelöljük majd jobb egérgomb -> tükrözés forgatás -> vízszintes tükrözés

Ha megvan a kéz szaggatott csillaggal kivágjuk és a dolhoz rakjuk.

ÉS KÉSZ IS 

Remélem tudtam segíteni. Amúgy amit a kézfejjel csináltunk, azt ugyanúgy a lábbal is meglehet. 
Puszi nektek Ara!




2 megjegyzés:

  1. szia! lenne egy kérdésem...hogyan tudtad úgy leszedni a dollod kezét ?? (3. lépés) akárhogy próbálom mindig rücskös lesz, és ahogy igazítok rajta egyre kisebb....

    VálaszTörlés
  2. Szia ez a póz csinálás nekem nagyon nem megy ! Meg tudnád adni az E-mailed és ott megírom neked a nevet és a jelszót és megcsinálnád?

    VálaszTörlés